Primăvara în Satul de pe Dealul Florilor

Zi de sărbătoare, în mijlocul comunității

– 6 mai 2024 –

 
Deschiderea sezonului de vizitare a Muzeului Satului din Baia Mare va coincide în acest an cu desfășurarea unui eveniment excepțional, care își propune redarea celor mai frumoase obiceiuri și tradiții pascale și agrare, prezente pe teritoriul fascinantului ținut al Maramureșului, în anotimpul renașterii.
Consiliului Județean Maramureș alături de Organizația de Management al Destinației Județene Maramureș, în parteneriat cu Muzeul Județean de Etnografie și Artă Populară Maramureș, Ansamblul Focloric Național "Transilvania" și Centrul Județean pentru Promovarea și Conservarea Culturii Tradiționale "Liviu Borlan" Maramureș organizează luni, 6 mai, evenimentul intitulat "PRIMĂVARA ÎN SATUL DE PE DEALUL FLORILOR".

Vă invităm să vă bucurați de o experiență culturală de neuitat, potențată de prezentarea obiceiurilor care încă sunt păstrate cu sfințenie, cu precădere în zonele rurale. Ansamblurile folclorice prezente în cadrul evenimentului vor susține spectacole pline de tradiție și voie bună, punând în valoare creația folclorică maramureșeană. De asemenea, în cadrul târgului meșterilor populari și producători locali, veți putea explora arta populară și bucate cu specific maramureșean, aflând povestea care stă în spatele autenticelor produse. Nu în ultimul rând, datorită activităților special pregătite pentru ei, evenimentul se va transforma într-o sărbătoare a bucuriei chiar și pentru cei mici.

Cu drag de Maramureș, sărbătorim împreună "PRIMĂVARA ÎN SATUL DE PE DEALUL FLORILOR", în mijlocul naturii și al tradițiilor!

Vă așteptăm și pe voi,
Primăvara-n sat la noi!

Din programul evenimentului

 
Tradiții și obiceiuri

Tradiții și obiceiuri

Aducem în Satul de pe Deal cele mai frumoase obiceiuri și tradiții pascale și agrare din toate cele patru zone etnografice ale Maramureșului, în cadrul unui eveniment care celebrează moștenirea culturală asociată celui mai frumos anotimp: primăvara. "Stropitul", "Udătoriul", "Tânjaua" și "Cu căruțul la Cufoaia" sunt doar câteva dintre tradițiile cu care publicul va veni în contact în cadrul evenimentului.
Spectacol folcloric

Spectacol folcloric

O călătorie prin inima autenticului Maramureș - aceasta este promisiunea ansamblurilor folclorice invitate față de spectatori. Spectacolul care își propune valorificarea creației folclorice maramureșene, devine o oglindă a obiceiurilor acestor locuri, oferind o experiență memorabilă tuturor celor prezenți.
Târg de meșteri populari și producători locali

Târg de meșteri populari și producători locali

Arta populară și gastronomia locală se împletesc într-o poveste cu iz de tradiții străvechi și delicii maramureșene, în cadrul târgului meșterilor populari și producători locali. Vă invităm să îi susțineți și să contribuiți astfel la conservarea și promovarea bogăției culturale a Maramureșului.
Activități pentru copii

Activități pentru copii

Știm că sărbătorile se petrec în familie, motiv pentru care am pregătit multe surprize și pentru cei mici. În programul evenimentului "Primăvara în Satul de pe Dealul Florilor" se regăsesc activități precum vânătoarea ouălor de Paște, ateliere de creație și picturi pe față.

Cu drag și dor de sărbătoare, v-așteptăm cu mic, cu mare!

MAI frumoasă, MAI efervescentă,
MAI bogată în evenimente și tradiții,
aceasta este LUNA MARAMUREȘULUI!
© 2024 Consiliul Judetean Maramures. All Rights Reserved.
logo